Βιογραφικό

Ο Ευριπίδης Γαβράς είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Ψυχολογίας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την σχολή Φιλοσοφική Παιδαγωγική Ψυχολογίας.Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία του LaSalle University, US, και έχει ειδίκευση στο Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας και στη Σχεσιακή Θεραπεία, ενώ έχει λάβει εκπαίδευση και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική προσέγγιση. Έχει εκπαιδευτεί σε Ψυχομετρικά τεστ εφήβων και ενηλίκων (16PF-MMPI-2) καθώς και στη Νευροψυχολογική αξιολόγηση ηλικιωμένων.

Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (αρ. πρωτ. 24309/07) και Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Έχει αναγνωριστεί ως Κλινικο μέλος-Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το International Board for Certification of Group Psychotherapists (AGPA-CGP member) και μέλος της Διεθνούς ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy), ανταποκρινόμενος στα υψηλά στάνταρ που τίθενται.

Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού έχει εργαστεί στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, τμήμα οξέων περιστατικών βραχείας νοσηλείας «Ευεργετών», στο Κοινωνικό Κέντρο Πρόληψης για το Παιδί και την Οικογένειά του, στο Α.Θ.Π. «Ανάδυση» του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. και στο ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος».  Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία με ειδικότητα Ψυχολόγου ως λειτουργός του θεσμού Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς και εργάστηκε στη Μ.Φ.Η. Άκτιος.

Είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Σχεσιακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία) και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Παγκράτι, δουλεύοντας θεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους, ζευγάρια και οικογένειες.

Συνεχίζει να εκπαιδεύεται διαρκώς και να συμμετέχει σε σεμινάρια με τους πιο έγκριτους φορείς ψυχοθεραπείας στη διεθνή κοινότητα (αναλυτικά κατεβάστε εδώ).
Δέχεται κατόπιν ραντεβού.

*Χρειάζεται να τονιστεί πως ο όρος «Ψυχοθεραπευτής» δεν υφίσταται ως αυτόνομη επαγγελματική κατηγορία-τουλάχιστον στην Ελλάδα. Χρησιμοποιείται εδώ κατά αναλογία, με σκοπό να περιγράψει την αντίστοιχη ειδίκευση σε συγκεκριμένα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να υποθάλψει το επάγγελμα του ψυχολόγου ούτε ανταγωνιστικά προς άλλους συναδέλφους-ψυχολόγους.