Θεραπεία Άγχους – Κατάθλιψης – Φοβίες – Κρίσεις Πανικού – Έμμονες Ιδέες – Ψυχαναγκασμοί

Λόγω του έντονου ρυθμού διαβίωσης και της κοινωνικής αποξένωσης που αποτελούν σύγχρονα καθημερινά φαινόμενα, οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι στη ζωή τους με έντονα συμπτώματα άγχους, όπως οι ψυχαναγκασμοί και οι κρίσεις πανικού, και με συναισθηματικά αδιέξοδα όπως βαθιά και διάχυτη στεναχώρια, που συνιστά πολλές φορές κατάθλιψη ή κυκλοθυμία. Τα ζητήματα αυτά χρειάζεται αφενός να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο ανακούφισης από την καθημερινή φθορά που προκαλούν αλλά επιπλέον να αναλυθούν ώστε να γίνουν αντιληπτές οι βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν στην εμφάνισή τους εξαρχής.

Οι αγχώδεις διαταραχές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων κατά την εκδήλωσή τους, εκ των οποίων ιδιαιτερα συνηθισμένα είναι η νευρικότητα, η δυσκολία συγκέντρωσης και οι διαταραχές του ύπνου. Αντίστοιχα, οι συναισθηματικές διαταραχές περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως κόπωση, απώλεια βάρους, θλίψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και συχνές μεταβολές της διάθεσης.

Χρειάζεται να τονιστεί βέβαια πως κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα από μόνο του δε συνιστά είτε συναισθηματική είτε αγχώδη διαταραχή, γι αυτό και η έγκυρη εκτίμηση από έναν ειδικό επαγγελματία της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη για τον κατάλληλο σχεδιασμό της θεραπείας.